Kijk hoe Cristiano Ronaldo wordt weggestuurd omdat hij zijn tegenstander een hoofdmassage geeft

Zeg wat je over hem wilt, maar Ronaldo doet de dingen niet in twee helften. Het probleem is dat je net zo veel om het spel geeft als hij, je raakt een stuk sneller van streek dan de meesten. En wanneer je zo'n hoog profiel hebt, zullen de scheidsrechters je snel straffen voor elke waargenomen arrogantie of onsportief gedrag. In het licht hiervan, wanneer Ronaldo glijdt, zelfs voor slechts een fractie van een seconde, wordt hij hard gestraft.

Het incident vond gisteravond plaats in de eerste Champions League-wedstrijd van de Juventus-ster van dit seizoen tegen Valencia. De Valencia-verdediger, Jeison Murillo lijkt te duiken (of op zijn minst over te gaan) na een schouder aan schouder met Ronaldo. Ronaldo, zichtbaar geagiteerd, reikt naar beneden om de andere speler op te pikken - een universele oefening onder pissige spelers die denken dat hun tegenstanders proberen de scheidsrechter te misleiden, dit gebaar is in feite lichaamstaal voor, "Kom op tijd, je bent een onsportieve pik en je houdt niemand voor de gek. "Tot nu toe is dat normaal.

Op dit punt verliest Ronaldo echter zijn kracht een fractie van een seconde en wijkt af van de standaardpraktijk om je tegenstander bij de handen te grijpen en hem, zij het ruwweg, overeind te trekken (of te gebaren dat hij opstaan). In plaats daarvan, terwijl zijn tegenstander uit eigen beweging begint op te staan ​​voordat Ronaldo hem omhoog kan trekken, wrijft Ronaldo hem kort op zijn hoofd. Of dit opzettelijk was, is discutabel. Maar het was nauwelijks gewelddadig ...

GERELATEERD: Cristiano Ronaldo krijgt per minuut meer betaald dan jij per maand doet

Hoe het ook zij, de officials vonden het een rode kaart waardig en maakten een voorbeeld van (misschien wel) de beste speler ter wereld, die hem na slechts 29 minuten stuurde. Hoewel Juventus de wedstrijd met 2-0 won, betekent dit dat Ronaldo de langverwachte clash met zijn voormalige club Manchester United zou kunnen missen. Hij is echter van plan om de kaart aan te vallen, waardoor het een one-match verbod is in plaats van een 3-combinatieverbod, in welk geval hij zou kunnen spelen.